Viikkotunnit

Ilmoittaudu ja varaa paikkasi varauskalenterista

Kundaliinijooga


Kundaliinijooga on tietoisuuden joogaa, joka vahvistaa terveyttä, tuo mielenhallintaa sekä avaa arkitietoisuuden kohti sielutietoisuutta. Kundaliini tarkoittaa sielun energiaa, luovaa voimaa meissä jokaisessa. Kundaliinijoogan tekniikat puhdistavat, avaavat ja vahvistavat kehoa, erityisesti hermostoa ja meridiaanijärjestelmää siten, että voimme ottaa hallitusti ja viisaasti käyttöömme tämän puhtaan ja voimakkaan energian.
Kundaliinijooga on suunniteltu ja soveltuu ihan kaikille. Kundaliinijoogatunnin kesto on aina 90 minuuttia ja se koostuu seuraavista osista: alkumantrat, lämmittely, kriya, rentoututus, meditaatio ja loppumantrat.

Lempeä ja venyttelevä joogatunti


Lempeä ja venyttelevä joogatunti on nimensä mukaisesti rauhallinen ja lempeä tunti, joka soveltuu ihan kaikille. Tunnilla tehdään venytteleviä lämmittelyliikkeitä ja rauhallisia jooga-asanoita. Tunnin lopuksi on loppurentoutus äänimaljojen säestyksellä. 

​Shindo


Shindon lähtökohtana on kuusi perusvenytystä, jotka vievät kuuntelemaan omaa kehoa, kohti omaa sisäistä rentoutta. Harjoitusten ja hengityksen avulla voit rentoutua ja päästää irti kehon ja mielen jännityksistä. Venyttelytunneilla ikään kuin istahdetaan oman kehon ääreen kysymään, mitä sille kuuluu. Tunneista erityisiä tekee se, että ohjaaja tulee tukemaan liikkeitä ja auttaa venyttelijää löytämään omalle keholleen sopivimman tavan venytellä. Syvä hengitys ja rauhalliset venytykset auttavat päästämään irti stressistä, kehää kiertävistä tunteista ja vapauttavat tähän hetkeen. Shindo sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. 

Jomon


Kiertotaivutusvenyttely Jomon on jatkumoa Shindo-tekniikoille. Se auttaa hoitamaan erityisesti niveliä ja sisäelimiä kehon kiertoliikkeiden ja rentoutuksen avulla. Jomon ei kuluta omaa energiaa, vaan vaalii ja kierrättää sitä. Jomon sopii siis hyvin myös silloin, kun vaikkapa omat voimat tuntuvat vähissä. Sekä Shindo että Jomon kohdistuvat kehossa kulkeviin meridiaaneihin niitä avaavasti ja elämänenergiaa lisäävästi.

Yin-jooga

 

Yin-jooga on rauhallista, lempeää ja meditatiivista joogaa. Jooga-asanoissa viivytään useita minuutteja, jolloin vaikutus ulottuu syvälle sidekudoksiin kuten jänteisiin, nivelsiteisiin, nivelkapseleihin, rustoihin, luihin ja faskiaan.

Yin-joogassa päästämme irti suorittamisesta ja annamme kehomme sekä mielemme rentoutua. Asanoissa on useita variaatioita, minkä vuoksi jokainen voi löytää itselleen parhaan mahdollisen asennon. Käytämme myös apuvälineitä kuten tyynyjä, joogatiiliä ja vilttejä. Näin ollen Yin-jooga sopii kaikille edistyneistä joogaajista aloittelijoihin.

Yin-jooga on hyödyllistä keholle ja mielelle monella tapaa. Se rauhoittaa ja rentouttaa sekä vähentää stressiä. Yin- jooga stimuloi meridiaaneja eli energiakanavia, jolloin energian virtaus kehossa lisääntyy. Tämä vaikuttaa edullisesti mm. sisäelinten toimintaan. Liikkuvuus lisääntyy samoin kuin tietoinen läsnäolo. Yin-jooga on loistavaa vastapainoa yang-tyyppiselle fyysiselle liikunnalle sekä kiireiselle elämäntyylille

Sointukylpy 


Syvärentouttava sointukylpy on matka kehon, mielen ja sielun harmoniaan.

Sointukylvyssä voit antaa hoitavien äänimaljojen harmonisten äänten värähtelyn johdattaa sinut syvään rentoutumiseen, jossa koko olemuksesi voi päästää irti jännityksistä, huolista ja arjen kiireestä. Se mahdollistaa äänten synnyttämän perusluottamuksen ja antautumisen kautta syvän rentoutumisen ja stressistä vapautumisen.

Sointukylvyssä ryhmä makaa mukavasti viltin alla jumppaalustoilla. Jokaisella on omalla alustallaan turvapaikka, oma tila. Sointukylpy on jokaiselle kokijalle ainutlaatuinen matka omaan sisimpään. Varaa päällesi mukavat kiristämättömät vaatteet. Muuta et tarvitse; annat vain äänimaljojen lempeän värähtelyn viedä mukanaan.

Luennot

Järjestämme Jooga23-salilla myös luento-iltoja erilaisista hyvinvointiin liittyvistä aiheista. Jooga23:n tilat ovat rajalliset, siitä syystä myös luentoiltoihin tulee ilmoittautua etukäteen. Vallitsevassa tilanteessa otamme luennoille rajatun määrän osallistujia taataksemme kaikkien hyvinvoinnin ja pienentääksemme tartuntariskiä. Varaa paikkasi haluamaasi luentoiltaan täältä.

Jooga23:n luennot ja kurssit kevät 2021:

  • la 13.3.20 klo 11.00 – 18.00 Erkki Lehtirannan kurssi ”Karma, jälleensyntyminen ja henkinen kehitys”
  • la 24.4.21 klo 11.00 – 13.00 MinnaMaaritin Hyvä hengitys, hyvä olo -workshop

Lisätietoa tapahtumista ks. ”Kurssit”