Viikkotunnit

Ilmoittaudu ja varaa paikkasi varauskalenterista

Kundaliinijooga


Kundaliinijooga on tietoisuuden joogaa, joka vahvistaa terveyttä, tuo mielenhallintaa sekä avaa arkitietoisuuden kohti sielutietoisuutta. Kundaliini tarkoittaa sielun energiaa, luovaa voimaa meissä jokaisessa. Kundaliinijoogan tekniikat puhdistavat, avaavat ja vahvistavat kehoa, erityisesti hermostoa ja meridiaanijärjestelmää siten, että voimme ottaa hallitusti ja viisaasti käyttöömme tämän puhtaan ja voimakkaan energian.
Kundaliinijooga on suunniteltu ja soveltuu ihan kaikille. Kundaliinijoogatunnin kesto on aina 90 minuuttia ja se koostuu seuraavista osista: alkumantrat, lämmittely, kriya, rentoututus, meditaatio ja loppumantrat.

Lempeä ja venyttelevä joogatunti


Lempeä ja venyttelevä joogatunti on nimensä mukaisesti rauhallinen ja lempeä tunti, joka soveltuu ihan kaikille. Tunnilla tehdään venytteleviä lämmittelyliikkeitä ja rauhallisia jooga-asanoita. Tunnin lopuksi tehdään meditatiivinen pranayama-hengitysharjoitus. 

​Shindo


Shindon lähtökohtana on kuusi perusvenytystä, jotka vievät kuuntelemaan omaa kehoa, kohti omaa sisäistä rentoutta. Harjoitusten ja hengityksen avulla voit rentoutua ja päästää irti kehon ja mielen jännityksistä. Venyttelytunneilla ikään kuin istahdetaan oman kehon ääreen kysymään, mitä sille kuuluu. Tunneista erityisiä tekee se, että ohjaaja tulee tukemaan liikkeitä ja auttaa venyttelijää löytämään omalle keholleen sopivimman tavan venytellä. Syvä hengitys ja rauhalliset venytykset auttavat päästämään irti stressistä, kehää kiertävistä tunteista ja vapauttavat tähän hetkeen. Shindo sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. 

Jomon


Kiertotaivutusvenyttely Jomon on jatkumoa Shindo-tekniikoille. Se auttaa hoitamaan erityisesti niveliä ja sisäelimiä kehon kiertoliikkeiden ja rentoutuksen avulla. Jomon ei kuluta omaa energiaa, vaan vaalii ja kierrättää sitä. Jomon sopii siis hyvin myös silloin, kun vaikkapa omat voimat tuntuvat vähissä. Sekä Shindo että Jomon kohdistuvat kehossa kulkeviin meridiaaneihin niitä avaavasti ja elämänenergiaa lisäävästi.

Meditaatio


On ihana ajatus meditoida säännöllisesti, mutta harmillista, miten monesti se jää hyvän suunnittelun asteelle. Tule aloittamaan päivä laskeutuen omaan rauhaasi. Ohjaan sinua meditaation aikana lyhyillä harjoituksilla takaisin tähän hetkeen, jossa on lupa vain olla ja kuulostella, antaa hengityksen virrata sisään ja ulos. Meditaatio mm. rauhoittaa mieltä, laskee verenpainetta, parantaa unen laatua, lisää rentoutta ja läsnäoloa, parantaa vastustuskykyä, vähentää stressiä ja ahdistusta.

Sointukylpy 


Syvärentouttava sointukylpy on matka kehon, mielen ja sielun harmoniaan.

Sointukylvyssä voit antaa hoitavien äänimaljojen harmonisten äänten värähtelyn johdattaa sinut syvään rentoutumiseen, jossa koko olemuksesi voi päästää irti jännityksistä, huolista ja arjen kiireestä. Se mahdollistaa äänten synnyttämän perusluottamuksen ja antautumisen kautta syvän rentoutumisen ja stressistä vapautumisen.

Sointukylvyssä ryhmä makaa mukavasti viltin alla jumppaalustoilla. Jokaisella on omalla alustallaan turvapaikka, oma tila. Sointukylpy on jokaiselle kokijalle ainutlaatuinen matka omaan sisimpään. Varaa päällesi mukavat kiristämättömät vaatteet. Muuta et tarvitse; annat vain äänimaljojen lempeän värähtelyn viedä mukanaan.

Luennot

Järjestämme Jooga23-salilla myös luento-iltoja erilaisista hyvinvointiin liittyvistä aiheista. Luentoiltojen ovimaksu on 15€ ja siihen sisältyy teetarjoilu. Jooga23:n tilat ovat rajalliset, siitä syystä myös luentoiltoihin tulee ilmoittautua etukäteen. Varaa paikkasi haluamaasi luentoiltaan täältä.

Jooga23:n kesällä 2020:

Tällä hetkellä Jooga23:n salilla ei ole suunniteltuja luentoja kesän 2020 aikana.