Hoidot

Akupunktio

 

MinnaMaarit

 

Olen perinteisen kiinalaisen lääketieteen osaaja eli akupunktiohoitaja. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen hoitomuotoja ovat akupunktio, kuppaus, moksaus, tuinaus, tulineula sekä korva-akupunktio. Perinteinen kiinalainen lääketiede on kokonaisvaltainen hoitomuoto, jolla pyritään vaikuttamaan sairauksien perussyihin, ei pelkästään oireisiin. Akupunktio perustuu vuosituhansien aikana kertyneeseen, kokemusperäiseen tietoon ihmisen fysiologiasta, psyykestä ja tunnetiloista ja näiden keskinäisistä vaikutuksista. Akupunktiolla lievitetään samojen sairauksien oireita kuin länsimaisen lääketieteen keinoin. Akupunktio tarkoittaa kiinalaisen lääketieteen mukaan ihmisen energeettisen kokonaistilanteen säätelemistä pistämällä akupunktioneuloja meridiaaneilla sijaitseviin akupunktiopisteisiin. Esimerkkejä tavallisista sairauksista ja vaivoista, joiden oireita voi lieventää akupunktiolla: Hengitystieinfektiot, siitepölyallergiat ja vastaavat, ihottumat, päänsärky, migreeni, unettomuus, väsymys, kuorsaus, uniapnea, kuukautishäiriöt, endometrioosi, lapsettomuus, ruuansulatushäiriöt, ummetus, ripuli, niska- ja hartiasäryt, lihasjumit Hoitokäyntiin kuuluu ensimmäisellä kerralla perusteellinen haastattelu ja sen perusteella tehty hoito. Hoitokertaan on hyvä varata ensimmäisellä kerralla 1,5 tuntia aikaa. Akupunktioneulojen annetaan vaikuttaa talviaikaan puolisen tuntia, kesäaikaan 15 – 20 minuuttia. Mikäli sinulla on vaiva, johon haluaisit kokeilla akupunktiota, ota rohkeasti yhteyttä; puh. 0400 971 672.

Rentouttava äänimaljahoito

 

MinnaMaarit

 

Äänimaljahoito on syvärentoutusmenetelmä, jonka vaikutus perustuu resonanssiin eli myötävärähtelyyn sekä ääniaaltoihin. Äänimaljahieronta toimii syvärentoutuksena hoitaen lempeästi sekä kehoa, mieltä että sielua. Äänimaljahoito vaikuttaa aivoaaltoihin saaden ne laskemaan ja nousemaan edestakaisin toiminnalliselta beta-tasolta takaisin alfa-tasolle eli unen ja valvetilan rajamaastoon. Äänimaljahoito soveltuu moneen käyttötarkoitukseen: rauhoittumiseen ja kontaktin luomiseen sisäiseen ääneen, stressiin, syvärentoutukseen, ahdistukseen, unettomuuteen tai kehon jännitystilojen laukaisemiseen. Äänimaljahoidossa hoidettava makaa mukavasti hoitopöydällä peiton alla ja kehon päälle asetettuun maljaan napautetaan kevyesti iskimellä, jolloin ääni resonoi kehon jokaisessa solussa. Äänen värähtelyn kautta tuleva syvärentouttava vaikutus perustuu synkronisoitumiseen, jolloin aivoaallot (aivosähkökäyrä) synkronoituvat harmonisiin ääniin. Hoito tasapainottaa myös kehon energiajärjestelmää ja chakroja.

Rosen-terapia

 

Satu Jurvanen

Satu on opiskellut Rosen-menetelmän parissa vuodesta 2014 alkaen ja tällä hetkellä tekee opintojen loppuvaiheen harjoitushoitoja. Rosen-metodi on kokonaisvaltainen hoitomuoto, jossa käsitellään kroonisia lihasjännityksiä lempeästi koskettaen. Hoitokerta kestää noin tunnin ja hoito tapahtuu hoitopöydällä. Rosen-hoidossa terapeutin kuuntelevien käsien ja läsnäolon avulla meillä on mahdollisuus tulla tietoiseksi jännityksistä, jotka ovat voineet kulkea mukana vuosikymmeniä. Hoito on erityisen hyvä tuki stressaantuneelle ja uupuneelle, selittämättömiin, kroonisiin kipuihin, kuormittavien tunteiden työstämiseen. Rosen-menetelmän avulla voit palata kosketuksiin sisimpäsi kanssa, siksi joka todella olet.

 

 

Intuitiivinen energiahoito (Satu Jurvanen) 

Satu on aloittanut energiahoitojen parissa Reiki-kursseilla vuodesta 2007, ja 2010 Satu valmistui Reiki Masteriksi. Reikin lisäksi opintoihin on kuulunut Quantum Touchia ja muita energiahoitomenetelmiä. Näistä intuitiivisesti koostaen voit saada hoidon tarpeesi mukaan.

Merja Ikonen – Yin-jooga

Pilates ja jooga ovat luonteva jatke urheilu-  ja tanssitaustalleni. Kokeilin joogaa jo nuoruudessani, mutta aktiivisemmin siirryin joogan pariin ja tutustuin pilatekseen 2000-luvun vaihteessa. Joogakärpäsen aktiivisemman pureman saatuani ”ashtangoin” pitkään ja sen sivussa olen tutustunut muihin joogamuotoihin. Ohjaan vinyasa-joogan lisäksi myös lempeää joogaa, air- ja yin-joogaa, yin&yang-tunteja sekä hot-tunteja. RYT-200 koulutuksen olen saanut Suomessa Yoga Nordicilla ja sen jälkeen opettajaopiskeluni on jatkunut sekä koti- että ulkomailla. Ohjaajana koen olevani avustaja kullekin oikeaan asennon linjaukseen ja henkilökohtaiseen kokemiseen.

​Merja Ikonen mailto:alohamerja@hotmail.comtai 040 5069504​

Muut palvelut

 

Yrityksille MinnaMaarit Lahti

 

(Työ-)hyvinvointipalvelut; seuraavassa listattuja palveluita voidaan yhdistellä vapaasti ryhmäkoosta, paikasta ja tilaisuuteen käytettävisä olevasta ajasta riippuen

– sointukylpy/äänimaljarentoutus

– ohjattu meditaatio/rentoutus

– luento (erilaiset ihmisen kokonaisvaaltaiseen hyvinvointiin liittyvät aiheet

– venyttelevä joogatunti/pranayama-hengitysharjoitus

– meditaatiokävely, metsäjooga tms. ulkona järjestettävä ryhmäaktiviteetti

Sointukylpyjä/äänimaljarentoutuksia voidaan pitää minun tiloissani tai voin tulla pitämään tilaisuuden myös Sinun tiloihisi. Minulta löytyy tunnin pitämiseen vaadittavat varusteet (makualustat, peitot, tyynyt) max. 20 hengen ryhmille.