Hoidot

Akupunktio

 

MinnaMaarit

 

Olen perinteisen kiinalaisen lääketieteen osaaja eli akupunktiohoitaja. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen hoitomuotoja ovat akupunktio, kuppaus, moksaus, tuinaus, tulineula sekä korva-akupunktio. Perinteinen kiinalainen lääketiede on kokonaisvaltainen hoitomuoto, jolla pyritään vaikuttamaan sairauksien perussyihin, ei pelkästään oireisiin. Akupunktio perustuu vuosituhansien aikana kertyneeseen, kokemusperäiseen tietoon ihmisen fysiologiasta, psyykestä ja tunnetiloista ja näiden keskinäisistä vaikutuksista. Akupunktiolla lievitetään samojen sairauksien oireita kuin länsimaisen lääketieteen keinoin. Akupunktio tarkoittaa kiinalaisen lääketieteen mukaan ihmisen energeettisen kokonaistilanteen säätelemistä pistämällä akupunktioneuloja meridiaaneilla sijaitseviin akupunktiopisteisiin. Esimerkkejä tavallisista sairauksista ja vaivoista, joiden oireita voi lieventää akupunktiolla: Hengitystieinfektiot, siitepölyallergiat ja vastaavat, ihottumat, päänsärky, migreeni, unettomuus, väsymys, kuorsaus, uniapnea, kuukautishäiriöt, endometrioosi, lapsettomuus, ruuansulatushäiriöt, ummetus, ripuli, niska- ja hartiasäryt, lihasjumit Hoitokäyntiin kuuluu ensimmäisellä kerralla perusteellinen haastattelu ja sen perusteella tehty hoito. Hoitokertaan on hyvä varata ensimmäisellä kerralla 1,5 tuntia aikaa. Akupunktioneulojen annetaan vaikuttaa talviaikaan puolisen tuntia, kesäaikaan 15 – 20 minuuttia. Mikäli sinulla on vaiva, johon haluaisit kokeilla akupunktiota, ota rohkeasti yhteyttä; puh. 0400 971 672.

Rentouttava äänimaljahoito

 

MinnaMaarit

 

Äänimaljahoito on syvärentoutusmenetelmä, jonka vaikutus perustuu resonanssiin eli myötävärähtelyyn sekä ääniaaltoihin. Äänimaljahieronta toimii syvärentoutuksena hoitaen lempeästi sekä kehoa, mieltä että sielua. Äänimaljahoito vaikuttaa aivoaaltoihin saaden ne laskemaan ja nousemaan edestakaisin toiminnalliselta beta-tasolta takaisin alfa-tasolle eli unen ja valvetilan rajamaastoon. Äänimaljahoito soveltuu moneen käyttötarkoitukseen: rauhoittumiseen ja kontaktin luomiseen sisäiseen ääneen, stressiin, syvärentoutukseen, ahdistukseen, unettomuuteen tai kehon jännitystilojen laukaisemiseen. Äänimaljahoidossa hoidettava makaa mukavasti hoitopöydällä peiton alla ja kehon päälle asetettuun maljaan napautetaan kevyesti iskimellä, jolloin ääni resonoi kehon jokaisessa solussa. Äänen värähtelyn kautta tuleva syvärentouttava vaikutus perustuu synkronisoitumiseen, jolloin aivoaallot (aivosähkökäyrä) synkronoituvat harmonisiin ääniin. Hoito tasapainottaa myös kehon energiajärjestelmää ja chakroja.

Rosen-terapia

 

Satu Jurvanen

 

Olen opiskellut Rosenia vuodesta 2014 alkaen ja tällä hetkellä teen opintojeni loppuvaiheen harjoitushoitoja. Rosen-metodi on kokonaisvaltainen keho mielitietoinen hoitomuoto, jossa käytetään kosketusta sekä tarpeen mukaan myös sanoja. Hoitokerta kestää noin tunnin, ja hoito tapahtuu hoitopöydällä. Rosen-hoidossa terapeutin kuuntelevien käsien ja läsnäolon avulla meillä on mahdollisuus saada kosketus kehossamme oleviin jännityksiin. Hoito vaikuttaa hermojärjestelmäämme rauhoittaen, kroonisia lihasjännityksiä helpottaen. Se tekee meidät sisältä käsin tietoisemmiksi omasta elävästä kehostamme, avaa mahdollisuuden avautua enemmän omaksi itseksemme ja näyttää, kuka olemme.

 

Intuitiivinen energiahoito (Satu Jurvanen)

 

Olen aloittanut energiahoitojen tieni Reikin kautta vuonna 2007, ja vuonna 2010 valmistuin Reiki Masteriksi. Olen opiskellut myös Quantum Touchia ja muita energiahoitomenetelmiä. Näistä kaikista intuitiivisesti koostaen teen sinulle hoidon tarpeesi mukaan.

 

Ukon Pakka -tulkinnat

 

Ukon Pakka on suomalainen, Kalevalainen tarot-pakka. Kortit ja niiden merkityksen tulevat suomalaisesta ja saamelaisesta kansanperinteestä sekä Kalevalasta. Jos siis mielessäsi on askarruttavia asioita, joihin haluaisit selkeyttä korttien kautta, voit valita 30min tai 45min tulkinta-ajan.

Merja Ikonen – Yin-jooga

Pilates ja jooga ovat luonteva jatke urheilu-  ja tanssitaustalleni. Kokeilin joogaa jo nuoruudessani, mutta aktiivisemmin siirryin joogan pariin ja tutustuin pilatekseen 2000-luvun vaihteessa. Joogakärpäsen aktiivisemman pureman saatuani ”ashtangoin” pitkään ja sen sivussa olen tutustunut muihin joogamuotoihin. Ohjaan vinyasa-joogan lisäksi myös lempeää joogaa, air- ja yin-joogaa, yin&yang-tunteja sekä hot-tunteja. RYT-200 koulutuksen olen saanut Suomessa Yoga Nordicilla ja sen jälkeen opettajaopiskeluni on jatkunut sekä koti- että ulkomailla. Ohjaajana koen olevani avustaja kullekin oikeaan asennon linjaukseen ja henkilökohtaiseen kokemiseen.

​Merja Ikonen mailto:alohamerja@hotmail.comtai 040 5069504​

Muut palvelut

 

Yrityksille MinnaMaarit Lahti

 

(Työ-)hyvinvointipalvelut; seuraavassa listattuja palveluita voidaan yhdistellä vapaasti ryhmäkoosta, paikasta ja tilaisuuteen käytettävisä olevasta ajasta riippuen

– sointukylpy/äänimaljarentoutus

– ohjattu meditaatio/rentoutus

– luento (erilaiset ihmisen kokonaisvaaltaiseen hyvinvointiin liittyvät aiheet

– venyttelevä joogatunti/pranayama-hengitysharjoitus

– meditaatiokävely, metsäjooga tms. ulkona järjestettävä ryhmäaktiviteetti

Sointukylpyjä/äänimaljarentoutuksia voidaan pitää minun tiloissani tai voin tulla pitämään tilaisuuden myös Sinun tiloihisi. Minulta löytyy tunnin pitämiseen vaadittavat varusteet (makualustat, peitot, tyynyt) max. 20 hengen ryhmille.